PORTFOLIO – VAKGEBIEDEN

01

ZAKELIJKE DIENSTVERLENING

Dit betreft een hele brede branche. Van makelaars tot hypotheekverstrekkers en van de advocatuur tot gerechtsdeurwaarders. Tal van bedrijven in deze sector hebben regelmatig grote behoefte aan tijdelijke, al dan niet structurele ondersteuning van een backoffice.

02

OVERHEID ALGEMEEN

Een aantal overheidsinstanties werken met eigen werknemers. Maar er zijn ook instanties die gebruik maken van externe (freelance) medewerkers. Soms betreffen het tijdelijke projecten. Denk aan backoffice ondersteuning bij RIVM, GGD en GGZ.

Sinds 2020 zijn er ook diverse werkzaamheden waarbij administratieve ondersteuning wordt ingezet op het gebied van virusbestrijding van Covid-19.

 

03

PROJECTONDERSTEUNING

Projecten bestaan uit (korte) opdrachten welke eindigen bij het behalen van het einddoel. Denk hierbij aan IT-projecten in het MKB waarbij bedrijven overstappen op een nieuw CRM-systeem. Directie en medewerkers moeten opgeleid en geïnformeerd worden over dit traject. Vaak wordt hierbij een ‘schakel’ van buitenaf geïntroduceerd om een brug te kunnen slaan tussen deze twee partijen met verschillende belangen, zónder hierbij de toekomstige samenwerking onder druk te zetten. Ook wel ‘begeleiding in het veranderproces’ genoemd.

Ook het organiseren en (her)structureren van organisaties wordt vaak begeleid door een externe ondersteuner/adviseur die de wensen van de verschillende partijen vertaalt naar de projectuitvoerder. Het project wordt opgeleverd wanneer alle partijen kunnen samenwerken in de – al dan niet – nieuwe samenstelling volgens de nieuwe werkwijze.

 

04

ZORG

Het zijn veelal maatschappen in deze sector die gebruik maken van een flexibele backoffice. Zij hebben niet elk uur van de dag iemand aan de balie nodig maar willen wel enkele uren administratieve ondersteuning. 

Denk hierbij aan het plannen van afspraken voor patiënten en/of specialisten, algemeen contact per mail en telefoon, het verwerken van gegevens in het CRM-systeem en bijvoorbeeld en controleren en compleet maken van patiëntendossiers.

 

 

 

 

“Let’s Start Something new”
Say Hello to a new subject area!

Natuurlijk zijn er nog tal van vakgebieden waarin een backoffice praktisch onmisbaar is. Er zijn dan ook steeds meer bedrijven die gebruik maken van flexibele, freelance ondersteuning. Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor jóuw bedrijf? Neem dan even contact met me op!